Accommodatie 

 

Op onze accommodatie beschikken wij over alle faciliteiten die nodig zijn voor het fokken, opleiden en trainen van talentvolle springpaarden. Midden op het terrein staat de overdekte trainingsmolen. Deze molen wordt intensief gebruikt om de sportpaarden dagelijks naast het trainen voldoende beweging te geven. In combinatie met de juiste voeding trachten we de paarden gezond en fit te houden. De molen biedt ruimte voor 8 paarden en draait volautomatisch. De trainingsmolen is paardvriendelijk ingericht, waardoor de kans op een blessure tot een minimum gereduceerd wordt. Binnen in de trainingsmolen is de overdekte longeerruimte. Deze wordt hoofdzakelijk gebruikt om jonge paarden voor het eerst kennis te laten maken met een zadel. Tevens wordt de longeerruimte gebruikt ter bevordering van de vrije bewegingsvorm.

 

Omgeven door bossen aan de rand van Wierden beschikken we over voldoende weideruimte met hout omgeven en zijn er zandpaden waar paard en ruiter met regelmaat kunnen rijden om tot ontspanning te komen. Natuurlijk is er de binnenbak, de buitenbak en zijn er paddocks voor vrije beweging van de paarden.

 

Stal Wessels-Vetker beschikt over voldoende stalruimte, waarbij de sportpaarden hun eigen plek kennen gescheiden van de fokmerries en jonge paarden. In de winterdagen worden de jonge paarden in groepen gehuisvest in ruime loopstallen, dit bevorderd de sociale ontwikkeling van het paard voor het verdere leven. De jonge paarden hebben de hele dag toegang tot watervoorzieningen en ruwvoer van eigen land.