Introductie

 

Omgeven door bosrijk Wierden in het Twenste land ligt de thuisbasis van Stal Wessels-Vetker. Deze beschikt over alle faciliteiten die nodig zijn voor het fokken, opleiden en trainen van talentvolle springpaarden. 

 

De familie Wessels-Vetker kent een jarenlange historie in de paardenfokkerij en africhting. Vanaf de jaren ‘70 hebben Frits Vetker en Erna Wessels beiden verdienstelijk in zowel de spring- als dressuursport op landelijk niveau gepresteerd. In de zomer van 1985 werd eerste dochter Judith Vetker geboren. Tijdens het kraam schudden van Eschruiters, de lokale rijvereniging, had de voorzitter al een vooruitziende blik. “Ze is praktisch op het paard geboren dus die moet wel in de paardensport terecht komen”, zei de voorzitter gekscherend. Later volgden Maurits,  Liseth en Sander die tevens op niveau de paardensport bedreven. 

 

Judith Vetker was vastbesloten om van haar hobby haar werk te maken. Op jonge leeftijd was ze al zeer succesvol op Europese Kampioenschappen voor pony’s en junioren, waar ze verschillende medailles heeft gewonnen. Door de jaren heen heeft ze vele ervaringen opgedaan die zij tegenwoordig dagelijks toepast in het opleiden en trainen van haar sportpaarden. 

 

Zoals u heeft gelezen behoren het fokken, opleiden en trainen van talentvolle springpaarden tot onze kernactiviteiten. Uit onze fokkerij is onder andere de KWPN goedgekeurde dekhengst Wizzerd WV voortgekomen. Mocht u geïnteresseerd raken na het zien van beelden van een van onze sportpaarden, neemt u dan gerust contact op.